fbpx

КЪЩА В САМОКОВСКО – препоръки

Днес ще ви представим мнението на наш клиент, г-жа Татяна Петрова – една година по-късно след построяването на техния втори дом:
 
“Нова сглобяема къща за броени седмици и комфорт през всички сезони: това мога да обобщя след едногодишната експлоатация на втория ни дом. Ще добавя и удовлетворението от безметежната реализация на проекта до настаняването ни – широки възможности за достигане на добро качество, прецизно финансово планиране, неангажиране с купуване и доставяне на материали, техника и с други детайли от строителния процес, които биха разстроили не на шега всекидневието ни като професионалисти в съвсем друга сфера. Поради това сме дълбоко признателни на нашите близки и приятели от България и чужбина, които искрено ни посъветваха да изберем сглобяема конструкция за бъдещата си къща пред традиционното строителство. Убедителни в предложенията и аргументите си бяха и професионалистите от строителната фирма, която избрахме за изпълнител – Sweet Home.
 
Получи се така, че след като се запознахме с чертежите и триизмерния проект, посетихме парцела при изливането на основите, а следващия път вече влязохме в готовата си за обзавеждане с мебели къща, десет седмици след построяването ѝ. Тя беше изникнала за четири януарски дни, малко преди дълбоките снегове на 2012. Препатили от строителство приятели загрижено се учудваха, че не сме стъпили на обекта, за да контролираме как вървят работите и дали построеното съответства на желанията ни. Не им се вярваше, че оразмерените стени просто се сглобяват и няма как да излязат несъответствия, след като преди това във фабриката всичко е изготвено с максимална точност. Колкото до контрола – той се осъществяваше от оторизирано лице в самата фирма, на което имахме пълно доверие, но контрол от наша страна беше възможен във всеки един момент, когато пожелаехме. Засега – след пек, снегове, порои и силното пернишко земетресение – нямам никакви съмнения в качеството на изпълнението.
 

Предимствата на сглобяемата къща са още доста. Не на последно място – ние наистина заживяхме по-малко от шест месеца след първата копка в красиво хигиенично двуетажно жилище (без остатъчна влага, слягания, криви стени и пр.), което бяхме обзавели и оборудвали с всичко необходимо за един пълноценен цивилизован живот. Това беше в началото на август. Изводите за климатик, за които настоявахме, се оказаха излишни и ги скрихме. Поради добрата изолация, в лятната горещина вътре беше прохладно и уютно, а по-късно през зимата инверторните радиатори затопляха голямото холно помещение 20-ина минути след пристигането ни до напълно поносима и неизискваща връхни дрехи температура. Подобен ефект постигахме и със запалването на камината. Сметките ни за ток са далече по-ниски от това, което плащаме при експлоатацията на столичния си топлофициран дом с по-малка площ (за парно отопление и електричество), в който пребиваваме през по-малко приятната половина от седмицата.

 
Освен на сайта на Sweet Home, препоръчваме този вид строителство в разговори на всички наши приятели, които имат планове да строят къщи.”
/Татяна Петрова/

Вижте още:

Hello World