fbpx

Elements Residence

Строителството на малки жилищни сгради у нас е неадекватно организирано и крайно неефективно. Дори малкото хубави проекти за малки жилищни сгради не могат да бъдат реализирани в първоначалния им вид. Възприемането на нови и по-ефективни съвременни строителни методи е труден процес. С обсъждането на успешни примери от световния опит бихме искали да обърнем внимание върху успешни практики. Днес ви представяме една “сглобяема къщичка” от Щатите.

Elements Residence е чудесен пример за съвременна архитектура. Сградата се намира в щата Орегон. Разположена е сред прекрасна природна среда, върху склон с голяма денивелация. Огромната панорамна тераса и стрехата над нея привличат вниманието на наблюдателя. Голямата денивелация допълнително усилва динамиката на архитектурното въздействие..

Плановото разпределение е компактно и удобно. Дневната зона е разположена на второ ниво, заради прекрасната гледка и връзката към терасата. На този етаж се намира едната от двете спални в сградата. На приземния етаж е втората спалня. Входното пространство е с топла връзка към гаража и с пряк достъп към веранда.

Елегантното и олекотено решение на носещата конструкция позволява лесното реализиране на архитектурни предизвикателства. Също така, то дава възможност и за висока степен на предварителна завършеност на повечето елементи. Те биха могли да се транспортират на самия обект в почти готов вид. А на място остава да се изпълнят някои довършителни дейности отвън и отвътре по сградата. Това от
своя страна способства за опазване на околната среда по време на строителство.

Вижте още:

Hello World