fbpx

Сглобяема къща 199 кв.м. в Бургас

  • От колко време живеете вече в тази къща?

Вече четири години. От 2015г.

  • Какво ви беше най-голямото притеснение, когато избирахте вида на строителството?

Дали е стабилна къщата ме притесняваше. И дали между етажите ще има вибрации, защото сме с две малки деца и като тичат дали ще се чува.

  • И какво се оказа?

Всичко е точно! Няма проблем, даже съм изненадана. Даже отдолу като ги викам, не ме чуват! Изолацията е страхотна!

  • Достатъчно ли е топло през зимата? 

Да, много даже. На 27 градуса живеем. Свикнахме вече на много топло и като ходим на гости при приятели в монолитни къщи, ни е студено.

  • А лятото?
    Лятото е добре.

  • Ако трябва сега да направите отново избора си, той същият ли ще бъде?

Да, определено да, няма две мнения тук.

  • А от Sweet Home впечатленията ви в крайна сметка и след всичко, след време, какви са?

Ами нямаме оплаквания, като цяло. Компанията свърши чудесна работа. Доволни сме. Изключителни професионалисти.

И до ден днешен, за каквото и да сме ги потърсили – винаги са откликвали.
 

Собствениците на тази къща са семейство от Бургас, с две деца. Запознахме през пролетта на 2014, когато дойдоха при нас, за да реализираме тяхната мечтана къща. Бяха си харесали къщата, построена в Самоков и желаеха да повторим проекта за тях.

Собствениците на къщата в Самоков бяха така любезни да ни съдействат, за да организираме посещение на място. Имахме уговорката, че ще се ходи, оставаше да уточним кога. Така минаха няколко месеца. Оказа се, че в някакъв момент новите ни клиенти посетили мястото сами, като много харесали къщата. Посещението им бе последният аргумент в полза на техния избор да повторим този проект за тях.

Та, ето тази къща трябваше да пресъздадем така, че да се превърне в мечтата на още едно, съвсем различно семейство за дом и уют. Ново голямо предизвикателство за нас…

Проектиране

Разбира се, никога не става така, както го мисли човек в началото. Домът е специфично нещо за всеки човек.  Различните хора имат своите уникални естетически вкусове, имат различни изисквания за помещенията в къщата и т.н. Всеки харесва различни съчетания на цветове и материали. Не на последно място, имотите се различават спрямо формата и площта си, наклона на терена, разположението на улицата, посоката към най-хубавата гледка и др.В конкретния случай също се наложиха промени. По отношения на помещенията, промените включваха увеличаване квадратурата на всекидневната на първия етаж и добавянето на още една спалня на втория. 

Тези, наглед незначителни, промени издължиха сградата. Появи се трети прозорец на фасадата откъм двора, а прозорците на всекидневната трябваше да направим като „френски“, т.е до пода. Теренът на имота в Бургас бе с по-голям наклон и това промени стъпването на сградата. Навесът-гараж, отляво на къщата, трябваше да побере две коли, което го направи по-голям.

Що се отнася до цветовете и материалите на фасадите – по желание на клиентите сменихме почти изцяло концепцията, преминавайки от по-контрастното решение на къщата в Самоков към по-спокойна тоналност за тази къща. Друга разлика бе, че избрахме каменна облицовка за целия първи етаж.

Строителство

Панелите за къщата бяха готови в края на февруари 2015 г. Основата беше изпълнена от друга фирма, а оградата от бетонни блокчета си бяха направили самите собственици. Целият процес по сглобяването на къщата отне около 1 месец. Долният етаж е с площ около 72 м2 и съдържа всекидневна (48 м2), коридор, тоалетна и мокро помещение. Вторият етаж е с площ около 87 м2 и на него, около коридор са разположени четири спални, две бани, дрешник. 

Две от спалните са с достъп към просторна тераса.Конструкцията на сградата е стоманена. Дебелината на външната топлоизолация е общо 20 см при стените (10 см минерална вата + 10 см стиропор), 25 см минерална вата при покрива и 6 см XPS при основата. Външната дограма на сградата е с 5-камерна профилна система, 76 мм, с допълнителни средни панти на някои от крилата, за по-добро уплътняване. Стъклопакетът е двуслоен с 4-сезонно нискоемисийно покритие, ограничаващ топлозагубите на помещенията през зимата и прегряването им през лятото. Къщата е с понижен разход на енергия и се отоплява с няколко нискотемпературни електрически конвектора. Охлаждането е решено с климатик.

Завършен проект

Строителството и всички довършителни работи бяха завършени до края на април 2015. За финал ще цитираме собствениците на новата къща:

„Понеже сме готови вече (в момента обзавеждаме), мога да се похваля с първата сглобяема къща в Бургас. Изпълнението на къщата е перфектно. Нямам думи, с които да изкажа благодарността си и възхищението си от професионализма на Sweet Home. Препоръчвам ги не с две ръце, а с четири (и на съпруга ми). Държат много на имиджа си. Наше приятелско семейство строи монолитна къща. Парите, които дадоха, са колкото и ние сме дали, но ядовете и проблемите са в пъти повече. Всеки сам решава какъв дом да има и какви пари да инвестира, но всяко хубаво нещо си има своята цена. Ние заложихме на качество и го получихме.“
/м.май 2015 г./

Разгледайте и другите построени къщи:

Hello World