fbpx

Построена къща 152 кв.м. в Пролеша

Зададохме няколко въпроса на клиентите, които ни възложиха строителството на тази къща, а те ни отговориха така:
 • Как премина процеса на проектирането и строителството?
  Проектирането с партньор като арх. Гергана Матеева беше поезия. Изключително креативен, емпатичен, отзивчив и съобразителен човек. Идеалният архитект, винаги на страната на клиента и предугаждащ желанията му. С бърза реакция и пълна с идеи, но и наясно с реализацията им и намираща пътя към адекватното решение.
  Тъй като лично аз, за разлика от съпруга ми който вече е живял в къща, за мен като човек населяващ апартаменти през цялото си съзнателно съществуване, вкл. и извън България, беше изключителна тръпка да наблюдавам как от една мечта, дори сън ако щете, се ражда материализираната идея. Нямам никакви или ако има такива, са незначителни забележки незаслужаващи споменаване между добри партньори като нас

  Специални комплименти също и към инж. Тихомир Георгиев като партньор, професионалист и човек, владеещ изключително добре средствата за проектиране/ визуализация

 

 • Как протичаше комуникацията между двете страни в целия процес на строителството?
  Комуникацията между нас винаги бе добре канализирана, двустранна, с готовност за компромиси и разбиране. Макар че с положителност не сме били на момента единствените и най-значими клиенти, винаги сме се чувствали специални, добре обгрижени и с хора насреща си, готови да ни изслушат, разберат, и предложат възможно най-доброто за нас според бюджета и времето с което разполагаме.

 

 • От позицията на времето как оценявате първоначалните насоки и съвети, които сте получили от нас?
  Право да Ви кажа, малко или почти нищо не разбирах от изграждане на толкова отговорно нещо като собствен дом. Съжителството в жилищни кооперации вече не го броя за пълноценно. Едно семейство изживява себе си на 100% истински, когато се отдели в самостоятелна обител. Без етажна съсобственост, съседи с постоянни очаквания и забележки към теб, шумене, несъобразяване с другия и прочие.

  По повод създаването от основите до покрива на тази сбъдната мечта, получихме от Вас съвети относно актуалните технологични постижения в областта на сухото и чисто строителство, познания в областта на енергийната ефективност, съвременните тенденции в отоплението и поддръжката на къщи от категорията „сглобяеми“, персонализирането на желанията и изискванията ни. Като пример за последното мога да посоча изграждането на защитата от навявания на входната врата на къщата, инициирано от нас като идея, но реализирана в подробности като препоръки за използване на материали и икономически оправдани варианти от вас. Уплътняването на пространствата над входната врата и над гаража също, които иначе щяха да останат „кухи“ и неизползвани. Много добре и рационално се усвоиха всички пространства.

          

 • До колко бяхме коректни спрямо вас и изискванията ви?
  Безупречни, с минимални забележки в активния летен и ранно-есенен строителен сезон, когато паралелните поръчки със сигурност са натоварили и Вас.

 

 • Как се справихме със сроковете?
  Повече от добре, каквото е в ръцете Ви и зависеше от Вас направихте добре. Външните срокове зависими от общини и пр. не са били в ръцете Ви. Готова къща в рамките на осем месеца, даже вертикалната планировка ни забави съществено повече.

 

 • Спазихме ли договора?
  Определено, вкл. и допълнителното споразумение.
  Специални комплименти към адв. Елена Гьошева!, без която Sweet Home не би била същата фирма;
  Благодарение на Елена винаги съм/сме се чувствали сигурни, правно коректни, издържани в проектантската част: само си припомням когато се срещахме с папките „Архитектура“, „ВиК“, „Технически проект“, „ОВК“ и т.н. С нея винаги човек се чувства спокоен, обгрижен с нужния професионализъм и компететнтност. Изрядна документация!

 

 • Доволни ли сте от крайния резултат?
  Определено да!

 

 • Ако сега трябваше да решавате с кого да строите, бихте ли се спрели отново на нас?
  Да, не познавам по-добро и съвършено!
  Благодарим на Галин и Дидо, на целия екип в Елин Пелин: изградил предварителните елементи на къщата през зимата на 2018/ 2019, бригадата за боядисване.


Завършен проект

Проектиране

Разгледайте и другите построени къщи:

Hello World