fbpx

Къща в с. Реброво 331 кв.м.

Проект

Проектът в с. Реброво е къщата на модерния човек – семпла и минималистична, със съвременна визия, но излъчваща уют и спокойствие. Носи цялата функционалност, от която има нужда едно съвременно младо семейство. Това е перфектният дом за хора, които харесват изчистените линии и прости обеми, но имат нужда от всички удобства за щастлив и спокоен живот.

В същината си къщата представлява паралелепипед, леко разчупен, подчертан с бял цвят и тъмни елементи-еркер, врати, покрив, колони по терасата и перголи за външните части. Тя е асиметрична, което я прави уникална и придава особенна лекота на визията й. Основен акцент е двускатният покрив. Къщата е предназначена да стои самостоятелно в парцела, за да осигури нужното усамотение и спираща дъха гледка към Искърското дефиле на собствениците си.

Големите прозорци и стъклени парапети придават лекота на цялата визия на къщата, както и осигурява много дневна светлина във всички стаи.

В създадения проект за къща е вплетена и визията за удобство, стил и красота на клиентите, както и изискването им да запазим максимално голяма дворна площ.

Теренът е с голяма денивелация и съобразявайки се с нея развих три нива.

Вътрешното разпределение на помещенията е класическо. Полуподземният етаж е предназначен за гараж, техническо и складово помещение, свързано посредством двураменна стълба с останалите нива.

Първият етаж е отделен изцяло за дневния тракт, който е истински просторен и подходящ за семейни вечери и събирания с приятели. Огромните прозорци, които обхващат цялата стена към задния двор, осигуряват много естествена светлина и страхотна гледка, а камината добавя уют за зимните вечери. Достъпът към верандата е от френска врата в кухнята, което прави външното пространство лесно за използване като реална жилищна площ при хубаво време. На този етаж има и санитарно помещение за гости

Вторият етаж е разделен между 3 спални. Най-голямата е родителската. Тя разполага със самостоятелна баня, дрешник и излаз към приятна тераса към двора, на която може да се сложи малка масичка с два стола. Другите две спални са по-малки, проектирани евентуално като детски, но на практика едната от тях може да се използва като стая за гости, кабинет, зала за игри или фитнес. Към тях се предвижда обща баня.

арх. Радостина Брадистилова

Монтаж

Панелите за къщата са предварително произведени в нашата фабрика, в гр. Елин Пелин. Специфичното в този проект, са така наречените Posi Strut подови греди. Те осигуряват висококачествена подова конструкция, която дава отличен достъп за водопроводни, електрически инсталации и въздуховоди за климатици. Освен това, намаляват вибрациите и създават още по-тих дом.
На първия етаж, можете да видите рамка от метални профили, около панорамния прозорец. Използваме метал, в случаите, когато трябва да премостим голямо разстояние. Метална рамка има и на терасата при втория етаж. Върху нея ще завършва част от покрива. Така ще се осигури засенчване на прозореца в спалнята, а в същото време ще осигурява терасата срещу дъжд и силно слънце, за да бъде обитаема при всякакви условия.

Панелите бяха транспортирани в предходния ден, а в следващите три дни успяхме да ги монтираме. Покривът на тази къща не е предварително произведен, а предстои да бъде изпълнен на място.

Разгледайте и другите построени къщи:

Hello World