fbpx

Вашите задължителни въпроси

Предстои ви първа среща със строителя на вашия бъдещ дом. Вероятно главата ви е пълна с ужасно много въпроси, на които търсите отговор.

Кои дейности са включени в цената?

Много добре се запознайте с цената. Не само с това каква е точно тя, а с това какво точно включва. Има много „скрити“, невключени дейности, които вие като непрофесионалист със сигурност е възможно да пропуснете. Затова питайте и изисквайте.

 Какъв е договорът и какво включва той?

Задължително изискавайте договор от вашия строител. Запознайте се с неговия обхват. Обърнете особено внимание на това какви са задълженията на строителя и какви ще бъдат вашите задължения, които са включени в договора.

Какви материали използвате?

Без значение дали къщата е монолитно или сглобяемо строителство, внимавайте за материалите. Да не се окаже, че плащате за премиум материали, а вашият строител ще използва нисък клас.

Кога и за какво да плащам?

Попитайте дали началната сума остава една и съща до края. Дали ще внасяте сумата на вноски. Това също е много важно, за да знаете кога и колко ще трябва да платите и точно на кой етап ще трябва да платите.

Финансират ли се?

Интересувайте се какъв вид финансиране предлагат. Дали има различни варианти за ипотека. Банките изискват оферта за крайна сума на проекта, за да кредитират. Изисквайте крайна цена. Задължително очаквайте положителен отговор.

Кой контролира процеса?

Убедете се, че в лицето на вашия строител, имате човек, на който по всяко време може да разчитате. Човек, който да решава проблеми, възникнали по време на строителство. Човек, на който да зададете въпрос и да очаквате адекватен отговор.

Интересувайте се, разпитвайте, убедете се, сравнявайте. Сравнявайте еднакви показатели, при избора си на строител. За да излезете от срещата сигурни, че това е вашият човек.

Вижте още: