Предимствата на Sweet Home пред останалите строители

Обръщаме педантично внимание на всеки детайл от идейната фаза на проекта до последния щрих. Във всеки дом, който строим влагаме професионализъм и сърце.

Процесът
Процесът ни включва производствен 3D модел, в който конструираме всички елементи на завършената сграда, от фундамент до отоплителни уреди. Това позволява да уточним детайлите още на ниво проектиране и минимизира казусите, които биха се появили в движение.

Производството
Производството на самата къща се извършва в заводски условия, където е осигурен непрекъснат контрол от инженер-проектант. Повечето строителни фирми транспортират дървесина във вид на греди и плоскости на обекта и там започват същинското сглобяване греда по греда. Това е така наречения американски тип къщи, който не може да гарантира точността и качеството на изработката в заводска среда.

Всички елементи се произвеждат до максимална завършеност, опаковат се и се транспортират до обекта. Там къщата се монтира за 2-3 дни отново в присъствието на проектанта на проекта. След това започват довършителните работи, които са премислени предварително и нищо не се измисля на място. Те продължават до месец и половина в зависимост от сложността на къщата.

Инженер и архитект работят съвместно, докато стигнат до оптималния вариант на всяка къща. Заедно обсъждат, как архитектурните детайли могат да се изпълнят на практика.

Без компромис с качеството на материалите
Не правим компромис с качеството на материалите. Използваме единствено сертифицирана KVH дървесина с доказани и проверени якостни качества. Понякога строителните фирми използват дървесина 2 качество, а можем да говорим и за 3 качество, вместо сертифицирана дървесина с цел постигане на по-ниска цена. Проблемът с тази дървесина е, че тя не е проверена якостно и няма ясни характеристики. Не са редки случаите, когато се използва влажна дървесина.

Всеки елемент от къщите на Sweet Home е импрегниран, въпреки че за този тип конструкции не е задължително. По този начин ние осигуряваме допълнителна защита. Изработката на елементите е сведена до точност от 1мм, което е съизмеримо с мебелно производство.

Иновации
Непрекъснато усъвършенстваме процесите, които прилагаме при производство и монтаж.

Много клиенти ни питат по каква система работите. Ние можем да отговорим с гордост, че работим по система на SWEET HOME. Всички архитектурни и инженерни детайли са разработени от самите нас и не правим компромис нито с архитектурната нито с конструкционната част.

Иновативните ни разработки са наградени  от „Норвежкия финансов механизъм“ две поредни години.