fbpx

Къща 209 кв.м. в Беловица

Строителство

Щастливи сме да споделим реализацията на още един прекрасен дом. Изпълнение на Sweet Home по проект на арх. Христо Гинев за клиент с отношение към естетиката и качеството, както на средата, така и на изпълнението.
Едноетажна къща разработена на площ от 206 кв.м., която вече е реален мечтан дом. Водещата концепция на проектанта е съчетание на съвременен и същевременно непреходен дизайн, който да заживее в хармония със заобикалящата среда.
В архитектурата функционално са отделени „шумните“ от „тихите“ помещения. Скатният покрив естествено свързва високата част на къщата с основата и добавя баланс във вътрешното пространство. Голямата всекидневна се разгръща в общо помещение с верандата и предоставя допълнителен простор на обитаваната среда.
Покривът и изящната стреха, са покрити с керамични керемиди тип „старобългарски“. Дълбоките стрехи преливат покрива в двора и поляната, и подсилват ефекта на лекота и въздушност. Допълнение от дървени капаци за прозорците, които освен естетична, имат и защитна функция за къщата. Дограмата тук е изцяло от дърво.
Екстериора на къщата включва солидни стени и стъклени витрини, превръщайки фасадата в красиво пано, изпълнено изключително от естествени материали. През деня, интериора е изпълнен с натурална светлина, а вечер топлината на уютния дом озарява градината.

Красивата архитектура, често е голямо предизвикателство за проектирането на конструкцията за къщата и се стига до разлика в заданието и изпълнението. За щастие, нашите случаи не са сред тези, благодарение на работата на инж. Тихомир Георгиев. Голямото отворено пространство на дневната е около 60кв.м., но няма нито една напречна стена. Конструктивното решение е метална рамка в покривната конструкция, която е лесна за сглобяване и дава корава връзка. С друга метална рамка е решено завъртането от 90° на покривното било. И макар керемидите да са традиционни, старобългарски, изпълнението на покрива под тях е съобразено с модерните технологии и материали, за да бъде по-надежден. Използвани са вълнообразни битумни листа за по-добра хидроизолация и по-надеждна подредба на керемидите, добавени са решетки против птици и насекоми.
Крайният резултат, нямаше да бъде това, което е към днешна дата, без професионализма и отдаденото време, внимание и прецизност към всеки детайл през целия процес на реализация на арх. Христо Гинев. Благодарности за възможността да осъществим идеите му!
За дървесината, както по конструкцията, така и по фасадата, се доверихме на непоклатимото качество от Йаф България. Керемидите бяха голямо предизвикателство, но Tejas Borja помогнаха да се справим с лекота и с него.

Проектиране

Разгледайте и другите построени къщи:

Hello World