fbpx

Къща в Стара Загора

Тази къща не е построена от нас. Това е една доста стара къща, в която променихме покрива, носещите стени и изградихме пергола на терасата. И това правим!

Покривът на тази къща имаше нужда от подсилване. Подновихме носещите греди, като освен функционална им добавихме и декоративна стойност, вписвайки ги в интериора на дома. Това стана възможно, след като премахнахме каратаванът, който беше доста нестабилен и съответно неизползваем. Така увеличихме височината на стаята и й дадохме повече „въздух“.
Преместихме и носещите стени, за да дадем възможност на собствениците да добият разположението на стаите, такова че пространството да се използва оптимално.

Къщата имаше просторна тераса. Видът й обаче беше толкова неприветлив, че по никакъв начин не предразполагаше да бъде обитавана. Собствениците поискаха от нас да променим и това. Изградихме пергола, затваряйки я от най-слънчевата страна. По този начин едновременно й придадохме модерен и завършен вид, но също така терасата може да бъде използвана и в най-слънчевите часове, без слънцето да пречи.

Покрив

Пергола

Разгледайте и другите построени къщи:

Hello World