fbpx

Наклонените дървени стени на Hariri & Hariri

Хората свързват Ню Йорк с Манхатън и неговите небостъргачи, но малко на север от него се намира и самият щат Ню Йорк. С географската ширина на централна Европа и безкрайни гори и полета, мястото е подходящо убежище за уикенда.

Именно там Hariri & Hariri Architecture са построили Taghkanic House  – взаимодействащи си обеми от бразилски орех и камък, и инфинити басейн.  Всичко това е построено върху имот от приблизително 560 декара. Да, няма грешка – 560, това е САЩ все пак.

Taghkanic House by Hariri & Hariri - exterior front view

„Мащабът и красотата на природата искаха да проучим подробно имота,“ казват от Hariri & Hariri Architecture, архитектурно студио от Ню Йорк.

Вилата има допълнително студио за гости към голямата постройка, зеленчукова градина и басейн.

Taghkanic House by Hariri & Hariri - lounge

При проектирането от фирмата са се насочили към съседните на имота ферми.

„Концептуално целият дизейн акцентира върху сбор от обеми, които са модерна интерпретация на фермите в района,“ казват архитектите.

Taghkanic House by Hariri & Hariri - exterior rear view through hallway

Обемите са облицовани с бразилски орех и камък, като са предадени абстрактно скулптурните форми –  наклонените стени например са „паянтови плевни, които всеки момент ще паднат“.

Taghkanic House by Hariri & Hariri - bedroom across courtyard with small pool

Помещенията отвътре са изпълнени със светлина и съвременна декорация. Богатото остъкляване води до безкраен горски пейзаж.

Кухнята и дневната са разделени от подобна на кула камина, облицована с камък.

Taghkanic House by Hariri & Hariri - rear courtyard and infinity pool

Спалните помещения са разположени в срещуположните краища на къщата. Към главната спалня има отделна тераса с джакузи.

Енергийната независимост е един от ключовите аспекти при проектирането. Къщата е захранена с 13 големи соларни панели, които са с размер 4.00 м на 3.60 м всеки.

Taghkanic House by Hariri & Hariri - terrain from infinity pool

Дълбоки геотермални кладенци подпомагат отоплението и охлаждането на имота, SMART система управлява всичко и следи за ниският разход на енергия.

„Всичко механично е свързано към компютър, който докладва на собственика какво се случва в къщата в реално време 24 часа на ден,“ казват проектантите. „Температура, алармена система, щори, осветление, отопление – всичко това се контролира посредством тъчскрийн.

Taghkanic House by Hariri & Hariri - exterior night view

Sweet Home създава енергоефективни и красиви съвременни домове. Очакваме Ви!

Източник: Dezeen.com

Вижте още:

Hello World