fbpx

Какво е еко къща? (Плюс бонус съвети от Sweet Home)

Често чуваме от нашите клиенти: “Попадам на различни оферти за еко къща, обаче какво всъщност означава това?”. Благодарим Ви, че не се притеснявате да питате за наглед очевидни неща! По този начин ни помагате да бъдем още по-полезни. Ето нашия отговор.

В Sweet Home вярваме, че еко къщите са необходимото, красиво и адекватно бъдеще на строителството. Еко къща буквално означава къща, която е безвредна за околната среда, но и къща, безвредна за обитателите.

По определение този вид сгради се строят по начин, който значително намалява консумацията на ресурси и остатъчните суровини (строителни отпадъци). Негативното влияние върху природата и хората е редуцирано. Всичко това е възможно благодарение на по-добрия дизайн, високотехнологичното строителство, оптималното позициониране в парцела спрямо посоките и слънчевата светлина, и отговорната поддръжка.

ПРЕДИМСТВА НА ЕКО КЪЩАТА

Модерните еко къщи с марка “Sweet Home” могат да имат най-различен дизайн и големина, в зависимост от разположението, бюджета и предпочитанията на инвеститора. Те осигуряват редица фундаментални предимства на своите собственици:

  • Здравословна среда за живот.

Влага, мухъл, процепи и пукнатини в конструкцията – често срещани при конвенционалното строителство и провокиращи редица здравословни проблеми сега са избегнати. Всички елементи на сградата се проектират и уточняват в цифрова среда. Точността на изработката е до 1 мм, което е абсолютно непостижимо при масовото строителство, а е от съществено значение. Високата степен на автоматизиране и прецизност, значително намаляват отпадъците при производство и ускоряват сроковете за изпълнение.

  • Енергийна ефективност.

Знаете ли, че сградите са едни от най-големите консуматори на енергия? В някои държави битовото потребление формира до 80% от цялата използвана енергия. Тази енергия се изразходва основно за отопление и осветление. Това е причината днес усилия да бъдат насочени към създаването на сгради, които са добре изолирани и с оптимизирано използване на естествената светлина. Резултатът: по-ниски сметки за електроенергия и отопление.

  • Нови технологии

Технологичните иновации, които се използват при строителството на еко къщи, повишават качеството на обитаваната среда. Сградите се “оборудват” със съвременни системи за вентилация, отопление, осветление, охлаждане, и др. Новите технологии представляват важна част от екологичната концепция на съвременния дом.

ВАЖНИ СЪВЕТИ ОТ SWEET HOME

Като строителна компания с опит в създаването на еко къщи, Sweet Home е наясно с капаните, в които инвеститорите могат да попаднат по пътя към мечтания дом. Но също така знаем колко лесно проблемите могат да бъдат избегнати. Ето как.

1. Потърсете фирма с екип, на който може да се доверите и да задавате въпроси, без притеснение.

Sweet Home работи заедно с клиента – всяка къща се проектира индивидуално и носи характера и идентичността на собствениците си. Създаваме Вашия дом според Вашите желания, но с мисъл за строителството и за последващата експлоатация, както и с оптимално съчетание на дизайн и функция. Нашите отношения с клиенти са партньорски и разчитаме напълно един на друг.

2. Производтсвото и строителството на еко къщи е независим от сезоните процес. Уверете се, че това важи и за фирмата, която сте избрали.

Всички елементи за еко къщи по системата “Sweet Home” се произвеждат в собствения ни цех от постоянни служители с изключителна математическа точност. По този начин постигаме независимост и надеждност в ежедневната работа.

3. Информирайте се предварително.

Не всички еко къщи са еднакви! Важно е да отбележим, че етикетите “еко къща”, “зелен дом”, “отговорно строителство” и др., не означава, че всички условия за енергийно ефективен дом, безвреден за околната среда и човека, са изпълнени. Ето защо е необходимо да се информирате предварително и да откриете точния строителен партньор, който в нито един момент няма да се притесни от въпросите, които задавате.

Разгледайте нашите “Често задавани въпроси” или се свържете с нас за повече информация. Очакваме Ви!

Вижте още:

Hello World