fbpx

Стара ли да е, нова ли да е?

Дойде време за нов дом. Когато вземете това решение, започват и много въпроси. Дали да си купите стара къща или да си построите нова, това вероятно е едно от първите ви терзания.

Внимавайте за тези 5 неща.

1. Къща в добро състояние и местоположение

Намирате идеалното място с иделната къща. Не ви се налага да правите компромис нито с мястото, нито с къщата, какво по-хубаво от това. Струва си да я купите, дори и да се налагат малки ремонти, но внимавайте, да не се окаже, че тези „малки ремонти“ струват, колкото цялата къща.


2. Добра цена на имота и къщата

Ниската цена в повечето случаи определя и състоянието на къщата. Ако имате идея да строите на нейното място, вие сте сключили добра сделка. Но ако смятате да започвате да ремонтирате и преустройвате, най-вероятно ще отнеме доста време.


3. Къща с архитектурна стойност

Ако сте ценител на архитектурата и историята, то вие сте на правилното място.
4. Къща ново строителство

Скоро построена къща, вероятността да е съобразена със съвремените ни потребности е голяма. Вероятно е и малко използвана.5. Какво да ремонтирате

Неща, които ще ви се наложи да вероятно да подмените или ремонтирате: разпределението на помещенията, покрив, дограма, топлоизолация на стени и тавани, интериорни дейности, подмяна на инсталации ВиК и Ел.


Много от хората, спрели се на варианта стара къща, се сблъскват с редица проблеми и подводни камъни. За да не сте поредният, който си блъска главата, внимавайте, когато избирате своя нов дом.

Вижте още:

Hello World