fbpx

4 мита за дървените къщи

Носят се много слухове за дървените къщи, ето няколко от тях.

1. Много бързо ще изгори

Пожарът е най-големият проблем на дървената конструкция. Всъщност дървесината има едно много интерeсно свойство, че след като се запали, повърхностният слой служи за изолация и по този начин тя трае доста по-дълго. В сравнение една незащитена дървена конструкция издържа доста повече време, отколкото една стоманена.

2. Дървената конструкция ще изгние

Гниенето е друг основен проблем при дървените конструкции. За да се получи обаче трябва да бъдат изпълнени следните два фактора. Първият фактор, е дървесината да бъде във влажна среда, а вторият е дървесината да бъде заразена с дървесни гъби. Дървесината, която е затворена във вътрешни и външни носещи стени се намира в благоприятна среда, така че факторът за влагата не важи. А дървесината, изложена на външни условия, трябва да бъде защитена, за да не се получи гниене.

3. Дървото е толкова здраво, колкото желязото

Относно здравината на дървената конструкция, дали тя е достатъчно здрава, колкото стоманобетоновата или металната. Въпросът изглежда по същия начин, като да сравнявате кое тежи повече – един килограм желязо или един килограм памук. Всички видове конструкция се оразмеряват по един и същ начин за едни и същи натоварвания. 

4.Тези къщи са по-евтини

Всеобщото разбиране е, че къщите с дървена конструкция са евтини. Това не е така, защото за да се изгради една такава къща, материалите които се използват са с високо качество. Трудът е по-квалифициран, защото за обработването и монтажа на дървените елементи се изискват много повече умения.

Ако вие имате други опасения, не се колебайте, споделете ги.

Вижте още:

Hello World