fbpx

Каква да е конструкцията?

Сигурни сме, че искате да живеете в къща, която е здрава. Но не се подвеждайте, здравината на вашия бъдещ дом не зависи от вида на конструкцията.

Здравина

Стамонобетонова, метална или дървена конструкция – видът на материала няма значение. Натоварванията са едни и същи за всяка една от тях и се оразмеряват по едни и същи норми. Трите са еднакво здрави.

 

Бързина

Технологията на различните видове конструкции, определя бързината, с която те се изграждат. Най-често масивните сгради се изграждат на място, влияят се от времето и затова стават по-бавно.

Топлоизолация

 

При използването на метал и дърво, конструкцията е скелетна, което позволява цялата дебелина на стената да бъде запълнена с топлоизолация. При стоманобетона имаме често тухлени стени 25 см и след това топлоизолация.

 

Топлинна инерция

Това е свойството на стените и подовете да отдават топлина. Масивните сгради акумулират много добре – бавно се затоплят, но отдават дълго топлина. Дървената и металната конструкция не акумулират енергия в себе си.

 

Финансиране

Масивните сгради са традиционни, затова финансирането им е по-лесно. Докато сглобяемото строителство е новост и финансиране не се осъществява навсякъде. Не се притеснявайте, финансират ги.

Още от приказките е заложено, че дървената и сламената къщички не са здрави. Не се страхувайте Кумчо Вълчо няма да издуха и вашата къща. Каквато и конструкция да изберете, тя ще е достатъчно здрава.

Вижте още:

Hello World